Home 9 Nieuws 9 Coachmatching, dat doe je toch zelf?

Coachmatching, dat doe je toch zelf?

Persoonlijke ontwikkeling in organisaties wordt gestimuleerd met behulp van coaching. Deze inzet is veelal ad-hoc en de inkoop van coaching ontbeert duidelijke richtlijnen. Dit beleid werkt niet alleen ongelijkheid tussen werknemers in de hand, het biedt de organisatie vooral onvoldoende zicht Het lukt je altijd zelf je dokter, bakker en sportschool kiezen. Zo kies je ook graag zelf je coach. Je hoeft geen coachmatcher die bepaalt welke coach het best bij je past.

Personen of bedrijven die doen aan coachmatching gaan er van uit dat je zelf niet in staat bent een passende coach te vinden. En dat een match op basis van je vraagstelling en/of persoonlijkheidsprofiel passend is. Toch weet je zelf beter waar je behoefte aan hebt. Je weet dat je juist een coach kan gebruiken die wat zachter is in de benadering, of juist wat prikkelender. Je hoeft niet aan het handje meegenomen te worden. Je wilt serieus genomen worden. Je wilt kunnen kiezen uit alleen maar goede coaches die in hun uitgebreide profiel duidelijk maken waar zij voor staan, wat hun benadering is en hun achtergrond en ervaring. Hoe zij worden beoordeeld door anderen die je zijn voorgegaan. Zo neem je het roer al in handen nog voordat je traject begonnen is.

Met de coach van jouw keuze bepaal je je doelstellingen en kijk je naar waar je naar toe wilt. Het is in onze bijna 10-jarige ervaring slechts tweemaal voorgekomen dat iemand een niet-passende keuze had gemaakt en graag van coach wilde wisselen. Met duizenden gevoerde gesprekken weten we dan dat het klopt dat zelf je coach kiezen het zelfsturend vermogen van mensen aanspreekt. En dat is wat we willen: coachmatching doe je zelf!

Deel deze pagina


Je organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Veron Janssen en vraag naar de mogelijkheden.

Jouw organisatie naar een volgend niveau brengen?

Neem contact op met Veron Janssen en vraag naar de mogelijkheden

Blog

H’s en andere opmaak

Orgineel Dit is een H1 Dit is een H2 Dit is een H3 Dit is een H4 Dit is een H5 Dit is een H6   Dit is een tekst in een paragraaf. Dit is een...

Meer
STAP ontwikkeladvies

STAP ontwikkeladvies

De STAP-regeling komt eraan. Onderdeel van deze regeling is het STAP ontwikkeladvies. Dit bestaat uit een subsidie van €700 dat je kunt inzetten...

Meer